Hoppa direkt till innehåll

Tips till dig som säljer!

Vi vet att det kan vara svårt att få folk att köpa ibland men här har ni några knep som hjälper er på vägen.

Vänner och familj

Det första man bör tänka på är vänner och familj. Det brukar vara absolut enklast att fråga om de vill köpa. Ta med katalogen och visa den för alla du känner så kan du snabbt få ihop beställningar.

Arbetsplatser

En favorit i repris, beställ några extra säljkataloger och protokoll (ca 2 per person) så kan ni även lägga dem på mammas och pappas jobb. Där kan man få mycket sålt utan att direkt göra någonting, lägg ett protokoll med en katalog i fikarummet och låt den ligga i ett par dagar så börjar beställningarna flöda.

Grannar och personer i din närhet

Knacka dörr hos grannarna och förklara varför just dem ska köpa av dig. Försök att sprida ut dig och besök hela områden så är chansen större för dig att få napp. Berätta även för paralellklassen i skolan, lärare, fotbollsledaren eller karateinstruktören. Det finns kaffeälskare överallt i din närhet, man måste bara hitta dem.

Attityd och argument

Genom god attityd där man försöker undvika att påtvinga någon att köpa så säljer man faktiskt bättre. Försök även att använda bra försäljnignsargument om varför man ska köpa:
  • Förklara vad pengarna går till (om det är en klassresa, studieresa, studenten osv).
  • Var tydlig med att man stödjer er klass/förening med köpet.
  • Visa katalogen och berätta att det finns saker för endast 149kr.
  • Förklara att det är perfekta presenter att ge bort.